trumpai
Šiandien apie 10:45 važiuoju dviračių takeliu šale Rinktinės gatvės link K. Mindaugo tilto. Atkarpa tarp Žalgirio stadiono ir tilto. Takelis nuokalnėn, vėjas pro ausis švilpia, greitis manau 25-30, jau matau tiltą, iki šviesoforo likę dar apie 150m, galvoju ar pataikysiu per žalią šviesą... ir staiga aaaa.. (skersai takeli prieš pat mane važiuoja VOLVO XC90). Stabdau, matau reikia labiau, stabdau labiau, galinis ratas pakyla, skrendu - aš ant kapoto, dviratis į sparną. Nusiridenu, susinervinęs.. kaip šitaip galvoju. Bet savo teisumu neabejoju, perskambinu keliems draugams - visi "JO JO TU TEISUS", nekam situacija abejoniu nekele. Laukiam policijos.
Kas tos vietos nežino - galiu paskyt, kad dviračių takas atskirtas kitokios spalvos trinkelėmis plačiame šaligatvyje, o šaligatvis nuo kelio atskirtas žalia juosta. Susidūrimo vietoj yra įvažiavimas į pastato (Olimpiečių 1) atomobilių stovėjimo aikštelę, skersai dviračių takui. Įvažiavimo danga irgi iš trinkelių tik sudėtos kita kryptim, jokio bortelių, jokių nelygumų. Jei pažiūrėsit žemėlapyje:
http://www.google.com/mapmaker?ll=54.69 ... utput=html - ta vieta, kut važiuojant iš viršaus baigiasi medžių eilė.
Atvažiavo policija, išmatavo, nubraižė, nuvažiavom i "Giraitę", parašem paaiškinimus ir ... aš kaltas - nesilaikiau 67 straipsnio. Pasirodo tas įvažavimas į kiemą - policininkų vertinimu yra kelio važiuojamoji dalis, dviratininkas privažiaves privalo nulipti nuo dviračio ir saugiai persivesti ....
Laukiu penktadieni vyksiančio posėdžio - kokią skirs baudą, ir vėliau sąkaitų iš "kasko" (sulinkęs kapotas ir sparnas)
Aš sveikas, dviračio ratas kreivas... pirksiu šalmą.