Velomanai.lt

Dviračių mėgėjų klubo forumas

Dabar yra 2024-03-28 20:48

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-06-26 21:24 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-10-06 21:20
Pranešimai: 27
Gegužės mėnesį Turkijos keliais pramynėme 3500 km. Galbūt kam bus įdomu pasigrožėti kelionės fotovaizdais.

1 dalis
http://picasaweb.google.com/10549330256 ... kijaFoto1#
2 dalis
http://picasaweb.google.com/10549330256 ... kijaFoto2#


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-06-26 22:04 
Atsijungęs
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2010-01-07 01:01
Pranešimai: 268
Vardas, Pavardė: Lokys
Įdomu yra ne tik nuotraukas bet ir įdomesnius įvykius išgirst :)

_________________
Cuore_Mente_Forza


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-06-28 10:11 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010-03-08 12:54
Pranešimai: 8
Vardas, Pavardė: Algimantas
Įdomi kelionė , geros nuotraukos . Galėtum truputėlį aprašyti , kaip ten vietinė liaudis žiūri i turistus , kaip sprendėte problemas su vandeniu ir maistu . Ar labai ten "kibo" mašalai ir visokie gyviai . Ko labiausiai reikėtų saugotis ir ką reikėtų žinoti ? Ar aukšta tuo laikotarpiu temperatūra ir ar nebuvo problemų su nakvynėmis?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-06-28 20:14 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2007-09-23 19:49
Pranešimai: 497
Miestas: Kaunas
Skype: mecka40
Vardas, Pavardė: Gintaras Gedminas
Na tikrai keliaujant ispudžių netruksta ir vaizdai nuostabus :smt023 nuotikiu bei gyvenimo bagažas pasipildo :P Noretusi kad ben kiek parašytumete apie savo kelione :smt024 na kiek laiko tesesi,kokiu problemu buvo su technika na gedimai ir t.t,po kiek km.per diena darydavote kaip orai,sušalote ar neperkaitote,pasidalintumete ispūdžiais bei patarimais :!: žodžiu idomu butu susižinoti,o gal koki pasakojimu vakareli surenktumete kada prie laužo kur gamtoje :roll:

_________________
Laikai kėičiasi ir mes keičiamės su jeis.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-06-28 22:58 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-10-06 21:20
Pranešimai: 27
Malonu, kad yra susidomėjusių mūsų kelione. Nežinau kaip čia trumpai papasakoti ir nuo ko pradėti.
Keliavome dviese: aš ir sūnus Egidijus.
Maršrutas:Stambulas-Izmit-Iznik-Gediz-Pamukalė-Alanija-Taškent-Ihlara-Nevšehir-Malatija-dogubajazit-Igdir-Kars-ir autobusu į Stambulą-toliau Rumelifeneri ir Stambulo apžvalga.
Kelionė su skrydžiu iš Rygos į Stambulą ir atgal, bei pervažiavimu iš Kars į Stambulą autobusu, užėmė 33 dienas, kurių metu dviračiais pramynėme 3500 kilometrų. Nebuvo nė vienos dienos, kad netektų važiuoti dviračiu, todėl minimalaus dienos atstumo negaliu parašyti - jis juokingas - 10 km. Paprastai pramindavome virš šimto, o maksimaliai nuvažiavom per dieną 146 km.
Turkija išties nuostabi šalis, kur yra ką pamatyti ir kur gali pasijusti apsuptas vietinių gyventojų dėmesio. Kaip turkai, taip ir kurdai nepaprastai svetingi ir labai džiaugiasi turistais. Labiausiai tai pastebima atokiuose kaimeliuose ir miesteliuose. Kurdų kraštas aišku, žymiai ekonomiškai atsilikęs, tačiau patys kurdai irgi geri žmonės. Jokių ten teroristų nesutikome, nors nakvojome visas naktis palapinėse, kalnuose, miškuose, žodžiu - kur papuola. Maistą pirkome parduotuvėse, marketuose. Marketuose kainos mažesnės, kaip pas mus ar net kai kas pigiau. Tik pasirinkimas gan skurdus. Visą mėnesį maitinomės dešra, sausainiais, šokoladu, chalva. Vandens pirkome tik du butelius - visą kitą pylėme iš pakelės šaltinių, jų ten apstu o kur nėra, pildėme vandens atsarga benzino kolonėlėse. Ten pat galima be jokio vargo ir nemokamai nusiprausti netgi duše, pasikrauti telefono ir fotoaparato baterijas ir jei esat musulmonas, netgi pasimelsti.
Keliavome gegužės mėnesį. Klimatas ten labai įvairus. Teko ir sušalti ir sušilti. Maksimali temperatūra išdžiuvusio ežero dugne buvo +50. Kuo arčiau rytų Turkijos, tuo darėsi šalčiau. Paskutinę naktį Kars, kada miegojom lygiam lauke, nors šalnos nebuvo, tačiau ant palapinės vietoj lietaus krito smulkūs ledukai. Lietaus irgi buvo nedaug, tik paskutinėm dienom, nes labai garuoja viršukalnėse tirpstantis sniegas ir tuoj susidaro debesys.
Kažkokio specialaus pasiruošimo tokiam žygiui, manau, nereikia, tačiau vietovės labai kalnuotos ir kartais per dieną tekdavo įveikti po keletą perėjų. Keliai nuostabūs. Galbūt todėl išvengėme ir didesnių gedimų. Tik trys prakiurę padangos ir išlūžęs stipinas.
Kalnuose nesuskaičiuojama daugybė ožkų, avių, karvių. Daug asilų. Laukinių žvėrių išvis nesutikom. Uodų Turkijoje irgi nėra. Tačiau kas pavojingiau už bet kokius žvėris, tai valkataujantys šunys, labiausiai rytuose. Šie gražūs, veisliniai padarai tiesiog neduoda pravažiuoti, puola, stengiasi apsupti ir jei tik prarasi budrumą, esu tikras, jie skaniai papietaus žmogiena.
Labai įkyrūs vaikai. Tiesa, panašu, kad jie irgi nieko blogo nenori, tačiau vos sustojus, jie apsupa iš visų pusių ir pradeda klausinėti kuo vardu ir iš kur esame. Šiaip atrodo nieko įpatingo, tačiau kada jų susirenka koks 50, nėra labai malonu ir paskui gali ko nors neberasti ant dviračio.
Galiu viena pasakyti: Turkija, tai ne Antalijos pliažai ir ne įkaitęs Viduržiemio jūros vanduo. Pakeliaukite po šią nuostabią šalį ir grįžę namo, jūs vėl norėsite atsidurti tarp tų kartais keistokų, nevisada suprantamų, bet nuoširdžių žmonių, vėl norėsite nakvoti po atviru dangum kalnų apsupty ir džiaugtis po ratais šlamančiu nuostabiu asfaltu.
Jei kas, klauskite, su malonumu atsakysiu į visus klausimus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-06-30 22:45 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-27 22:01
Pranešimai: 316
Miestas: Mauruciai
Skype: gretusiaa
Vardas, Pavardė: Greta Leimonaite
Turkija, perzvelgiau fotografijas, bet perteikti vaizdai nepaliko ispudzio, nykoka. Visgi noretus turtingesnes gamtos, istoriniu paminklu, idomesniu miesteliu, :) Na bet cia kiekvienam savaip!!!

_________________
Tik tada kai yra pakankamai tamsu, galima matyti zvaigzdes...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-07-01 12:04 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 13:27
Pranešimai: 184
Kiekvienas savaip zvelgia pro fotoaparato objektyva. Turkija del to nesikeicia. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-07-01 12:41 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2007-05-30 20:05
Pranešimai: 502
Miestas: Kaunas
Skype: stanislt
Vardas, Pavardė: Tadas
Šiaip įtariu labai smagi kelionė. Ir tikrai ne iš lengvųjų. Fotografijos niekada neatstos to, ką matėt patys. Įspūdiningiausiai, bent man, buvo nuo kalno krentantis krioklys (apie 230 fotografija 1 nuorodoje) ir dambos.

Jei galima keleta klausimu:
1. Kaip jums pasiseke sutikti gerb. Kuca?
2. Kaip apsaugojot savo dviracius transportuojant juos lektuvu?
3. Kokias padangas naudojot visai kelionei?
4. Dviraciai standartine komplektacija ar buvo tobulinti tam tikri taskai (permetejai, zvaigzdes ir panasiai)?
5. Jei ne paslaptis, kiek toks nuotykis kainuoja? (t.y. kelione lektuvu + islaidos kelioneje)
6. KoksTurkijos vairuotoju poziuris i dviratininkus?

_________________
Kross Hexagon V6 jau turi kitą šeimininką. O aš pradedu naujo paieškas.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-07-01 12:44 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 14:01
Pranešimai: 392
Turkija super, jau vien ko vertas Stambulas ir Bosforo sąsiauris. Smagu pervažiuoti tiltu iš Europos į Aziją ir atgal. Aš irgi norėčiau pakeliauti ten dviračiu, bet kol kas teko tik autobusu http://picasaweb.google.com/pastas777/Turkija2008#


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-07-14 21:43 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-10-06 21:20
Pranešimai: 27
Labai atsiprašau, kad tiek ilgai tylėjau, bet buvo sugedęs kompiuteris. Taigi:

Kas liečia Turkijos gamtą, ji nėra tokia spalvinga kaip, pavyzdžiui, Ispanijos, tačiau vis vien nuostabi ir nepakartojama. Visą kelią lydėjo nesibaigiantys kalnai, snieguotos viršukalnės ir tik kelias dienas važiavome lyguma. Važiuojant išdžiuvusio ežero dugnu termometras parodė +50. Kas liečia istorinius paminklus, be abejo, jų ten daugybė, bet kiekvienam savo - mes neplanavome jų lankyti, nes kokia ji bebuvusi, istorija, tai praeitis, o gyventi reikia dabartimi (tai mano, niekam neprimetama nuomonė).

Gerb. Kučą sutikome mes, o gal jis mus. Vienos dienos pavakare sustojo automobilis ir jo vairuotojas pasiteiravo iš kur mes esame. Manau, šis susitikimas sukėlė abipusę nuostabą. Kučas tuo metu sudarinėjo dviračių žygio maršrutą aplink Araratą, kuris, jau prasidėjo ar tuoj turi prasidėti.

Lėktuve dviračių niekaip įpatingai neapsaugojom. Tik apraišiojom paralonu, skudurėliais ir supakavom į PIK-99 dviračių maišus. Rizika didelė, bet viskas praėjo laimingai.

Kelionėje naudojome Schvalbe Marathon 26x2.0 padangas. Dviračiai: Scott Scale80 ir Scott Scale60. Komplektacija visiškai standartinė. Tik, kadangi nėra numatyta kaip ant jų pastatyti bagažinę, teko jos tvirtinimą sukonstruoti pačiam.

Turkijos vairuotojai, kaip ir visi turkai, į dviratininkus žiūri labai pagarbiai. Lenkia per didžiausią atstumą, praleidžia ten, kur pas mus net nemanytų praleisti. Jei kelias dulkėtas, palaukia kol pravažiuosi. Bevei visi signalija, svaikinasi, moja rankom išlindę pro langus. iš pradžių toks dėmesys labai vargina, tačiau paskui pripranti.

Toks malonumas kainuoti gali labai skirtingai, priklausomai nuo kiekvieno poreikių. Mes bilietus pirkom internetu, iš anksto, miegojom 100% palapinėse, valgėme ką sugebėjom nusipirkti parduotuvėje - daugiausia dešrą, šokoladą, sausainius, chalvą. Iš viso mums kelionė kainavo nei daug nei mažai: vienam žmogui 1400Lt

O va būtent Stambulas sukėlė tiesiog stresą. Paklydome, žmonių daugybė, smogas - kvėpuoti nėr kuo. O kelias į aerouostą, tai kažkas nenusakomo. Mašinų srautas nenutrūkstamas ir mes laviruojame tarp jų. Tik stebuklo dėka likome nesutraiškyti.
:D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-07-15 09:19 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2008-03-07 22:48
Pranešimai: 3643
Miestas: Kaunas
Skype: darysp
Vardas, Pavardė: Darius Pekarskas
Labai įdomi kelionė, bet kodėl Turkija? Kokie kriterijai paskatino pasirinkti šią šalį?


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Re: Iš Turkijos sugryžus
StandartinėParašytas: 2010-07-15 18:09 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-10-06 21:20
Pranešimai: 27
O būtent Turkija todėl, kad sužavėjo atsitiktinai internete perskaityta vienos merginos iš Sevastopolio ataskaita apie jos kelionę po šią nuostabią šalį. Prie sevastopoliečių maršruto prisidėjo dar geras gabalas manojo maršruto ir taip gimė mūsų Kelias.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 12 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 34 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj skaitliukai