Velomanai.lt

Dviračių mėgėjų klubo forumas

Dabar yra 2024-03-28 16:36

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 62 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2009-08-28 07:53 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-08-24 20:01
Pranešimai: 18
Galima bandyti susitikima suorganizuot po darbo.100 proc. garantijos nėra, bet pabandyt galima.Gaila, bet apie susitikima nieko nezinojau.Mano nuomone apietauos reikalus galima butu padiskutuoti siandien KM metu, arba treciadienio vaziavimo metu. Velomanai jau yra jega ir valdzia tikrai atsizvelgtu i musu pageidavimus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-08-28 16:09 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
gerb. Upi ir visi mieli kolegos, jei norite dalyvauti svarstymo procese, tai prašau įsigilinti į planą ir kas ten pavaizduota. Pagalvokite, ar visi siūlymai dėl naujai planuojamų dviračių trasų tinkami, priimtini ir ką reikėtų taisyti ir keisti. Ypač išnagrinėkite savo pažįstamo rajono situaciją ir pasiūlymus. Mums (Linas, Pauliusb, Grazvis ir Vytas) susitikimo metu iškilo daug principinių pastabų dėl planuojamų takų parinkimo krypčių, vietų per kurias jie parinkti ir kokiu tolygumu tinklas apima skirtingas Kauno dalis. Tas išdėstyta mūsų pradinėse pastabose. Dabar lauktų darbas apvažinėti Šilainius, Dainavos-V. Krėvės-Žaliakalnio ir kitus rajonus ir gyvai pasižiūrėti galimas alternatyvas taip vadinamoms magistralinėms ir rajoninėms trasoms.
Tą galima padaryti kad ir po darbo ar savaitgaliais, važinėjant vienam ar dviese-trise grupelėmis. Galima pasitarti ir per trečiadieniukus, KM. Bet efektyviausias darbas yra išnagrinėti planą kompiuterio ekrane (nuorodos iš kur parsisiūsti ankstesniuose pranešimuose), pasižiūrėti, ką reikia patikslinti gyvai- ir važiuoti su dviračiu žiūrėti į vietą.

Kai parengsime galutinius pasiūlymus, pateiksime juos spec. plano rengėjams. Būtų gerai dar prieš paskelbiant viešą svarstymą iki rugsėjo 7 d. O paskui ir jo metu spalio 20 d., nes manau, kad tikslinimų reikia daug.

Nėra jokių problemų susitikti su plano rengėjais ir dalyvauti svarstyme. Tik svarbu, ką ten turime pasakyti.
Kad išvengti "sugedusio telefono", siūskite pastabas man ir skelbkite čia. Gale sudėsiu viską į vieną bendrą tekstą. Kas norite ir galite važinėtis, tikrindami atskiras kryptis ir rajonus, prašau čia pasiskelbti ir man į Pm arba tel. 8-675-68116

_________________
http://www.dviratai.lt - varžybos, maratonai, paradai, klubas.
DSK Dviratai-Daistatus naujienos, įdomybės apie dviračius FB
Elektrėnų GX Ralis dviračių maratonas 2018-10-13 d.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-08-31 23:57 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
Veiksmų planas dėl Kauno dviračių takų specialaus plano parengimo.
1) Patikrinti visus pasiūlymus "gyvai" apvažiuojant dviračiu ir pasikonsultuojant su tame rajone gyvenančiais man žinomais velomanais.
2) Įvertinti planuotojų siūlymus ir numatyti pakeitimus, jei tai būtina ir naudinga kauno dviratininkams.
3) Sudėti visus pasiūlymus ir pastabas į vieną paketą ir pateikti spec. plano rengėjams iki viešo svarstymo spalio 20 d. Tai būtų bendras pataisų ir siūlomų pakeitimų paketas visam spec. planui, kurį jau būtų išnagrinėjęs ir įvertinęs būrys velomanų.
4) Mūsų pataisoms palaikyti surinkti kiek įmanoma daugiau parašų po mūsų pasiūlymu. Tai darytume per Šv. trečiadienius ir KM, ar kitais tinkamais būdais. Talka labai reikalinga.
5) Visas velomanų pastabų ir pakeitimų paketas su tam pritariančiais parašais oficialiai įteikiamas ir užregistruojamas svarstymui. pagal galiojančius įstatymus ir viešų svarstymų tvarką, Spec. plano rengėjai visas šias pastabas turės išnagrinėti ir duoti motyvuotus atsakymus dėl įtraukimo į planą arba neįtraukimo.
Jei matysime, kad kokie nors rimti ir pagrįsti mūsų pasiūlymai yra atmetami nemotyvuotai, ar siūlomi kesiti ir nepiimtini sprendimai, teks pakovoti.
Galutinis užsakovas yra Kauno miesto savivaldybė, todėl bendrausime ir su jais, kad darbo su broku ;-)
Nes mums svarbu, kad pagal šį planą būtų kasmet skiriamas finansavimas ir žingsnis po žingsnio įgyvendinami jame siūlomi sprendimai. Todėl reikia tik gerų sprendimų.

Ką pažįstu ir žinau, skambinsiu ir tarsiuosi asmeniškai dėl susitikimų ir plano nagrinėjimo, ypač dėl situacijos Jūsų gyvenamame rajone ir visų kitų sprendinių, kuriuos žinote :-)
Skiriu daug laiko plano sprendinių ir aiškinamosios medžiagos nagrinėjimuji ir turiu daug bendrų pastabų ir komentarų bei pakeitimų dėl siūlomų takų visuose miesto rajonuose.
---------------------------------------------------

Pvz. Šiandien su Giedrium.S apvažinėjome savo Šančius. Svarstymui pateiktoje spec. plano medžiagoje siūlomi rajoniniai takai (tarsi sujungiantys Aukštuosius ir Žemuosius šančius).
• A. Šančiai (Sandėlių g., Siūlų g., L. Ibinskio g., Šaldytuvų g., Jaunųjų talkininkų g., Verkių g.);

Pastebėjimai: Sandėlių g. viena dalis yra normali gatvė su apgailėtinais šaligatviais. Turbūt vienoje pusėje juos sutvarkius galima padaryti dvirtakį. Toliau judri ir plati sankryža su Drobės g. kurią nelabai patogu kirsti. Kita Sandėlių g. dalis - išplautas žvyrkelis, atsiremiantis į Pušyno g. smėlėtą purviną erdvę. Ją kertant (statokas pakilimas) išlipama į L. Ivinskio g. toliau siūloma važiuoti Ivinksio g. (su ja viskas tvarkoj, rami gatvė, iskyrus vieną atkarpą tarp Siūlų ir Skuodo g.) ir kilti į šlaitą gan stačia ir ilgo nuolydžio Šaldytuvų g. (gatvė rami), iš jos Jaunųjų talkininkų g. ir išlįsti į Verkių g. Kodėl važiuoti tokiu maršrutu-sunku suprasti. Jaunujų talkininkų ir Verkių susikirtimo atkarpa labai judri, nes pagrindinis eismo srautas iš Verkių g. į III ligoninę. Toliau Verkių g. iki susikirtimo su Prancūzų g. Pati Verkių g. visa siaura, ir palijus virsta baseinu, kur dviratininkui ir pėsčiajam geriau nesirodyti, nes būsi taškomas nuo galvos iki kojų.

Galimi pakeitimai
Nelabai yra prasmės kažką vingiuoti Šaldytuvų ir Jaunųjų talkininkų gatvėmis. Visos mažos Šančių gatvelės ramaus eismo, važiuok dviračiu patogiai kur nori, kad tik būtų gera danga (deficitas ;-).
Nors nepatogi, bet nėra normalios alternatyvos Verkių gatvei ir ją reikia patogiau pritaikyti dviratininkams. Dalis jos siaura, užstatyta individualiais namais iki pat gatvės. Galima padaryti dvirtakį vienu pakraščiu (kur poriniai namų nr.), bet laukia rimtas kelkraščio-šaligatvio remontas, ir reikėtų nuo važiuojamos dalies atitverti sandaria tvorele. Geras variantas - dviračių takas atitolęs nuo gatvės nuo tos vietos kur prasideda A. Šančių ąžuolynas pro Karių kapus iki pat galo Verkių-Ašmenos gatve. Tik vienas "Bet", kad ties posūkiu reikėtų kirsti gatvę, kas yra nepatogu ir nesaugu. Verkių-Ašmenos g. gale -toliau į Piliečių gatvę (ten patogi nuožulniausia lengvai užkylama įkalnė, kuri susijungia su L. Ivinskio g. Iš Ivinskio g. galima palikti variantą per Sandėlių g.

Įdomiau yra Prancūzų gatvėje, kur siūlomas magistralinis dviračių takas. Kur jį ten įkišti-man neužtenka fantazijos. Dviejų (bet platokų) eismo juostų gatvė, su nutriušusiu kelkraščiu, kurį abejose pusėse kerta dešimtys įvažiavimų į kiemus. Todėl dvirtakiui "lipti" ant šaligatvio ir turėti dvirtakio susikirtimą su nesibaigiančiais įvažiavimais-nesąmonė. Vienintelis sprendimas-apriboti greitį iki 40 km/h, kad dviratininkai ten ramiau važiuotu pagrindine gatve (nors ir dabar nėr problemų). Iš Prancūzų g. siūloma nusileisti iki pėsčiųjų tilto per geležinkelį netoli Geležinkelio stoties, per tą tiltą ir laiptais nusileisti į M.K, Čiurlionio gatvę kitoje pusėje šalia geležinkelio turgaus. Nežinau, ar geras pasiūlymas, ten visai nevažinėju. Tingėčiau tampytis laiptais, nors ten tampytis reikia nedaug.

Keistai atrodo, kad nėra pasiūlymo dėl dviračių tako Tunelio gatvėje iki K. Baršausko gatvės. O tai vienas patogiausių užvažiavimų į Kauno šlaitus, nes nestatus. Turėtū būti siūlomas kaip magistralinis dvirtakis.

Vienintelis geras be pastabų pasiūlymas - padaryti dviračių taką išilgai a. Juozapavičias prospekto. ten planuojama kapitalinė rekonstrukcija, turbūt jos metu ir įgyvendins.

_________________
http://www.dviratai.lt - varžybos, maratonai, paradai, klubas.
DSK Dviratai-Daistatus naujienos, įdomybės apie dviračius FB
Elektrėnų GX Ralis dviračių maratonas 2018-10-13 d.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-09-01 09:18 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2007-05-31 00:18
Pranešimai: 3731
Miestas: Kaunas
Siūlau dar šiuos takus:
  • "SAVAS", Sartų g. pradžia, buv. "Pasimatymas" ("Iki" dabar, V. Krėvės pr. 57), buv. "3 berželiai" (Taikos pr. 113), Bermudų trikampio kiemai, "Maxima Bazė".
  • Gričiupio g., Dujotieko g. O galbūt ir tęsinys į Chemijos g., Technikos g., Bruknių taką.

_________________
hydraepic.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-09-01 13:16 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2008-08-24 20:01
Pranešimai: 18
Miestas išraizgytas dviračių takais labai patraukliai atrodo. Reikia išsiaiškinti su valdininkais, kaip bus vykdomas projektas.Ar tiesiog gatvėse bus nubrėžiamos linijos dviračių eismui ar šaligatviuose, ar tiesiami nauji takai šalia gatvės. Jei šaligatviais, ar bus taisomi sujungimai su šalutinėmis gatvėmis, kad patogiai būtų galima pervažiuoti šiuos sujungimus. Aisku labai svarbu ir pati takų danga. Aš manau, kad bus nueita lengviausiu keliu, t.y.Laisvės al. variantas.
Norisi, kad takai būtų sujungti ir su Kauno rajono ribose esančiomis gatvėmis ir keliais. Aišku jei miesto valdžia kalbasi su Kauno rajono valdžia.Dviračių tako ženklais turėtų būti pažymėta ir kelias nuo Giraitės iki Užliedžių ir po to nuo Užliedžių iki Raudondvario tilto per Nevėžį, toliau reikia sujungti taką su Lampėdžiuose prasidedančiu taku. Čia aišku dar galima pafantazuot apie taką nuo Raudondvario tilto iki Babtų.Bet čia jau iš pasakų serijos...
Imkim paprasčiau.Būtų puikus, ilgas takas:Lampėdžiai-centras-Šančiai-Panemunė-pėsčiųjų tiltas-Eiguliai-Kleboniškis-Vilijampolė(arba Mega)-IX fortas-Giraitė-Užliedžiai-Raudondvario tiltas-Lampėdžiai.
Ilgas takas su nauja danga-fantastika.Ech pralėktume! :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-09-07 23:34 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
Šiandien Gražvis negalėjo parodyti Šilainių, tai su Pauliumb pavažinėjome po kitus rajonus.
Pasitvirtino senai žinota tiesa: "jei negali padaryti geriau, tada visai nedaryk". Todėl Žaliakalnį reikia palikti ramybėje ir nesiūlyti ten nieko, ir daug kur kitur-taip pat. Kur yra šalutinės ramaus eismo gatvės, arba tokios gatvės ir siauri šaligatviai, kur niekaip patogaus tako neįkiši - geriau nieko nedaryti. Visi žinote pavyzdį - A.Smetonos alėją. Tas grublėtas ir nepatogus šaligatvis Nemuno pusėje yra įteisintas ir netgi nesenai "remontuotas" dviračių takas, kuriuo visi privalome važiuoti. Bet mažai kam užtenka fantazijos ir kantrybės ten važiuoti dėl diskomforto ir po lietaus viską apsėmusių balų. Visi važiuoja gatve, ir ne tik per šv. trečiadienius, nors pagal KET negalima, kai šalia dvirtakis. Todėl nėra prasmės dauginti tokių variantų Kaune.

Raudondvario plento gabalas su nauju dvirtakiu - panašus pavyzdys. Bet ten pateisinimas, kad gatvė labai judri. Ant šaligatvio daug žmonių važiuoja, kurie niekaip nedrįsta į gatvę. Ypač šeimos su vaikais. Todėl dviračių takai ant šaligatvių labiausiai pasitarnautų vaikams, merginoms ir moterims, visiems nepatyrusiems ir nedrąsiems dviratininkams, kurie nedrįsta važiuoti su automobiliais bendrame sraute. Pasižiūrėjus į važinėjančius mieste tokių atrodo dauguma 8) Dviratininkui, kuriam gatve važiuoti patogiau ir greičiau, dvirtakis praverstų tik pasivažinėti su šeimos nariais, arba per lietų kur nors nuvažiuoti, kad mašinos ant gatvės netaškytų.

Ką šiandien pamatėme: apvažiavome Dainavos raj. ir kažkiek Pramonės, Partizanus, V.Krėvės, Žaliakalnį. Sunku ten kažką gero ir racionalaus pasiūlyti. Daugiabučių rajonuose šaligatviai ir takeliai tarp namų būtų nieko, bet baisūs kaip po karo ir ten klaidu. O krūmais apaugusiame nuošaliame takelyje tarp daugiaaukščių, žiūrėk, būrelis nepažįstamų vaikinų dar pasiūlys pirkti plytą ir paprašys pasivažinėti tavo dviračiu 8) Gatvės bent jau apšviestos ir jomis vienas tamsoje gali važiuoti. Todėl prisirišimas prie gatvių - geresnis variantas važiuojant tiesiai, greitai ir saugiau. Išskyrus jei yra geras platus pėsčiųjų takas toli nuo gatvės.
Bet šalia gatvių kažką gudriau įrengti negu Raudondvario pr. - beveik jokių šansų, ypač nekilnojant dvirtakio iš vienos gatvės pusės į kitą. Nes visose gatvėse yra siaurų iki važiuojamos dalies užstatytų vietų ir išplatėjimų su žaliom vejom, kur būtų patogu nutiesti dvirtakį. Bet nėra gatvės, kur patogu šalia tiesti dvirtakį vienoje pusėje ištisai viena kryptimi.

Išvados:
-Kovo 11-sios g., Lukšio g. iki Žeimenos g. nieko gero (ten plane pasiūlyti takai). Ant šaligatvio vietos tai yra, tai visai nėra, tai neblogai, tai visokie įvažiavimai ir stotelės.. Bet patogesnių ir geresnių alternatyvų šiam momentui neturime. Kas žinote-siūlykite. Vienintelis alternatyvus variantas-pėsčiųjų takas nuo "Berželio" iki "Pasimatymo" PC, ir toliau per Sartų g. iki Savanorių pr. Bet dabar ten žiauri danga dantims barškinti...

- Nepriimtinas siūlymas, kad A. Baranausko g. padaryti magistralinį dviračių taką. Ta pati situacija, kad nėra vietos ten jam įkišti nei ant gatvės, nei ant šaligatvio. Eismas ten labai intensyvus, gatvė siaura, šaligatviai irgi.

- Plano pasiūlymas iš Kleboniškio naujo pėsčiųjų tilto, kertant Ašigalio g., šaligatviu pro Aukuro mokyklą iki Ukmergės g. viskas OK. Bet toliau pasiūlymas važiuoti Kalniečių g. iki Tvirtovės al. visai nesąmoningas. Kalniečių g. toje atkarpoje siaura, judri, pakelės pristatytos mašinų, šaligatviai prie gatvės siauri, užstatyti namai iki gatvės krašto, visokios parduotuvės, etc. Neužtenka fantazijos kur ten įrengti dviračių taką ar užkelti jį ant šaligatvio. Joks variantas nepatogus, daug blogiau negu Kovo 11-sios g.
Tokio geriau visai nesiūlyti, o dabar siūlomas kaip magistralinis.

- Už Tvirtovės al. (kurią galima kirsti tik per perėją) Kalniečių g. pasidaro rami ir patogi dviratininkams. Nieko ten papildomai daryti nereikia, važiuoji kur nori. Kad tik duobes lopytų gatvėse. Ir visame Žaliakalnyje mažose gatvėse nieko daryti nereikia, važiuoji ramiai gatve kur nori ir kur patogu. Jei įteisintų taką ant šaligatvio tokiose gatvelėse-būtų didžiausia nesąmonė.
Geriau nieko nedaryti tinka gatvelėms aplink Ąžuolyną, Vydūno al., tarp Studentų g. ir Kovo 11-sios g. (v isos Rytų, Dujotiekio, Topolių g. ir kt.). Nebent kas nors žinote patogų gerą taką ar kitą variantą ten.

- Būtina ištaisyti klaidas ir panaikinti tik popieriuje egzistuojančius dviračių takus Aušros g., Radvilėnų pl. Biržiškų g., Studentų g. Ar kas nors žinote, kur eina dviračių takas Tvirtovės al. iki Varnių tilto ?

- Nerimtai atrodo siūlymas padaryti rekreacinį taką Taikos pr. ir Studentų g. judrioje dalyje nuo Taikos pr. iki A. Baranausko g. sankryžos. ten kažką padaryti reikia, bet nevadinti to daikto rekreaciniu taku ;-) Geras pasiūlymas sutvarkyti takus nuo ~Ąžuolyno pro KTU teritoriją iki Studentų g. ir ja iki PC Molas.

- Yra visokių klaidų su pasiūlymasi Ąžuolyne. Klaidų yra ir kituose rajonuose, daug jau radau.
*************************************

Esu jau aptaręs su kai kuriais velomanais ir išnagrinėjęs bei aprašęs pastabas dėl Kauno dviračių takų spec.plano pasiūlymų Aukštuose ir Žemuose Šančiuose, Petrašiūnuose, Aleksote, Marvelėje, Julijanavoje, Kazliškėse, Tirkliškėse, Fredoje, Seniavoje, Panemunėje, Rokuose.

Tikiuosi su Gražvydu ir Sauliumi greitu laiku apžiūrėti ir išnagrinėti variantus Šilainiuose.

Kol kas sudėtingiau atrodo variantai Eiguliuose, Kalniečiuose, Dainavoje.
Kas parsisiuntėte ir nagrinėjote spec.plano sprendinius, gal turite minčių ir pasiūlymų dėl ten pavaizduotų naujų takų ?
pasiūlymai yra čia http://www.kaunas.lt/go.php/lit/Kauno_m ... acija/1628

reikalingas failas Kauno miesto dviračių takų specialusis planas (*.pdf)

_________________
http://www.dviratai.lt - varžybos, maratonai, paradai, klubas.
DSK Dviratai-Daistatus naujienos, įdomybės apie dviračius FB
Elektrėnų GX Ralis dviračių maratonas 2018-10-13 d.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-10-16 17:22 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
Tikriausiai visi gerai prisimename, kad sekantį antradienį spalio 20 d. 15 val. vyks Kauno miesto savivaldybės teritorijos dviračių takų specialiojo plano svarstymas. Aš tikrai dalyvausiu. Kas planuojate dalyvauti ? Mano tel. 8-675-68116.
Vieta: Kauno m. savivaldybės pastato Mažojoje salėje (I a.), adresu Laisvės al. 96, Kaunas.
Visa informacija ir plano brėžiniai parsisiuntimui yra čia
http://www.kaunas.lt/go.php/lit/Kauno_m ... acija/1628
Kaip minėjau, su Pauliumb, Darysp, Gražvydu, Gintaru, Giedrium.S, Vytautu esame nagrinėję planą, pažiūrėję vietose (kai kur) ir parengę pasiūlymus šio plano rengėjams. Viso 12 psl. dokumentas. Dainius tikiuosi įdės parsisiuntimui.

Buvau susitikęs su plano rengėjais gerokai anksčiau ir perdaviau šiuos pasiūlymus, išnagrinėjome su jais visas velomanų grupės paruoštas pastabas.

Man dar liko klausimų dėl sprendinių Šilainiuose, Eiguliuose, Kalniečiuose, Dainavoje. Pagal susiklosčiusį gatvių tinklą, užstatymą ir esamus žemės plotus vietomis labai sunku surasti gerus sprendimus. Nežinau, ar dar turime laiko ką nors papildomai aptarti iki svarstymo. Po jo turėsime dar mėnesį laiko skųstis Kauno apsk. administracijai, jei į mūsų pateiktus pasiūlymus nebus atsižvelgta.

_________________
http://www.dviratai.lt - varžybos, maratonai, paradai, klubas.
DSK Dviratai-Daistatus naujienos, įdomybės apie dviračius FB
Elektrėnų GX Ralis dviračių maratonas 2018-10-13 d.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-10-16 17:32 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 22:41
Pranešimai: 1429
Miestas: Kaunas
Skype: dinuxlt
Vardas, Pavardė: Dainius, Sakalinskas
Pridedu dokumentą: http://www.velomanai.lt/dokumentai/Velomanu_pastabos_del_Kauno_dvirtakiu_spec-rengejams.doc

_________________
Merida Sport 100 custom


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-10-16 19:11 
Atsijungęs
Velomanas

Užsiregistravo: 2007-08-15 10:51
Pranešimai: 1681
Miestas: Kaunas
Skype: samblia
Vardas, Pavardė: Saulius
Šiaip tai vis dar ima "paras" dėl to Vilijampolės dvirtakio - nu išvirkščią jį padarė su tais nuvažiavimais-užvažiavimais.... Būtų gerai, kad darant kitus takus būtų padaryta priešingai - tegul mašinos, sukdamos iš šalutinį kelia ir kirsdamos dvirtakį, užvažiuoja (užkyla) ir nuvažiuoja. Gautųsi labai praktiškas dalykas - dviratis važiuotų lygiu taku ir juo būtų įmanoma normaliai naudotis, o automobiliai sumažintų greitį prieš kirsdami dviračio taką. Automobilastai dėl patirtų nepatogumą tik įvažiuodami ir išvažiuodami, o dviratininkas tuos nepatogumus patiria kas 15 metrų vos ne.

_________________
Saulius


Mano avataras yra čia
Velomanų naujienos facebook'e
Velomanų komandos forumas: http://velomanai-team.lt


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-10-16 19:17 
Atsijungęs
Velomanas

Užsiregistravo: 2007-06-15 07:46
Pranešimai: 1101
Miestas: Kaunas
Saulys rašė:
Šiaip tai vis dar ima "paras" dėl to Vilijampolės dvirtakio - nu išvirkščią jį padarė su tais nuvažiavimais-užvažiavimais.... ...


Ane... :lol:
Tegu į Lapes, Vandžiogalą nuvažiuoja pažiūrėti, kaip turi būti :D
(Mačiau, kaip Saulius juos išbandė ~30km/val.)

_________________
Mano turgelis: tuščias


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-10-16 19:53 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2009-05-08 16:41
Pranešimai: 592
Vardas, Pavardė: Arvydas Kašiuba
Kiek važiuodamas Raudondvario pl. mačiau ,kad ten pėstieji po senovei jį laiko šaligatviu ir visiškai teisėtai nęs pėstysis išlipęs iš troleibuso stotelėje kuri randasi dvirtakyje,natūraliai eina buvusiu šaligatviu.Jeigu jau darė dvirtakį senojo šaligatvio sąskaita ,tai nors galėjo nupiešti dalį ir paskirti pėstiesiems,kaip pvz. padaryta Alytui ant pylimo einančio per miestą.Apie užvažiavimus ir nuvažiavimus jau yra daug prirašyta, juos neva pataisė ,tačiau išliko ratų laužytojais tie borteliai.Mano galva reikėjo dvirtakį daryti arčiau Nemuno kranto nelendant į Raudondvario pl.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-10-16 20:01 
Atsijungęs
Velomanas

Užsiregistravo: 2007-06-15 07:46
Pranešimai: 1101
Miestas: Kaunas
Pratęsiant Arvydo mintį: tą ženklą, kur suplaktas pėsčiųjų takas su dviračių, reiktų perdaryti į kitą: pėstysis su vaiku, ant kurio užvažiuoja dviratininkas - taip būtų skiepijamas atsargumas vienas kito atžvilgiu.
P.s. Labai tiktų trečiadienio maršrutui :lol:

_________________
Mano turgelis: tuščias


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-10-16 20:03 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2009-05-08 16:41
Pranešimai: 592
Vardas, Pavardė: Arvydas Kašiuba
Tai kad ten nemišrus tas takas ir paženklintas vien,, dviračiu''.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-10-16 20:22 
Atsijungęs
Velomanas
Vartotojo nuotrauka

Užsiregistravo: 2006-08-22 15:22
Pranešimai: 5003
Miestas: Kaunas
Vardas, Pavardė: Linas Vainius
Jūsų mintys labai įdomios :-) Geriausia, kad jas išgirstų techninį projektą parengę, darbus atlikę ir juos priėmę žmonės. Tam reikėtų laiško į savivaldybę, mūsų forumo jie neskaito. Ar pasinaudojote proga tai pasakyti per oficialų Vilijampolės tako atidarymą ?

Būtų labai gerai pagalvoti paskutinę minutę apie naujai planuojamus dviračių takus. Dėl esamų taisymo ir tvarkymo-lopymo parašysiu laiškelį savivaldybei. Pats laikas planuojant savivaldybės 2010 m. biudžetą :-)

_________________
http://www.dviratai.lt - varžybos, maratonai, paradai, klubas.
DSK Dviratai-Daistatus naujienos, įdomybės apie dviračius FB
Elektrėnų GX Ralis dviračių maratonas 2018-10-13 d.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2009-10-16 20:50 
Atsijungęs
Velomanas

Užsiregistravo: 2007-06-15 07:46
Pranešimai: 1101
Miestas: Kaunas
Linas rašė:
Jūsų mintys labai įdomios :-) ... Ar pasinaudojote proga tai pasakyti per oficialų Vilijampolės tako atidarymą ?


Aš pasinaudojau :lol: Tai moteriškei, kuri vietoje mero buvo; tiksliau seimūno Kupčinsko padėjėjai :) O aš dar už jį balsavau... :(
Sakė - nepatinka, ir nevažiuok.
Vėliau Virgis su ja rado bendrą kalbą.
Tarp kito - sakei, duos žodį velomanams. Kodėl nedavė?

_________________
Mano turgelis: tuščias


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 62 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 18 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj skaitliukai